Om oss
Siden 2010

Operacenen på setra

Å bygge en operascene, ja, hvorfor ikke? Og hvorfor ikke på en setervang? Utgangspunktet var et gammelt kufjøs med behov for ansiktsløftnig og når noe først må restaureres kan det godt tenkes nytt i samme slengen. Med interessen for scenekunst, musikk, natur og seterliv så måtte det forenes på en setervang i Tylldalen. Så da var det bare å sette igang.

Et ordtak sier «veien blir til mens en går». I dette tilfellet kan man si «scenen blir til mens vi bygger». Det gamle fjøset er ombygget til en fungerende kammer- og operascene med et tak av plexiglass som kan løftes og gi rom for større scenerom. Taket kaster akustikken langt opp fjellet og det naturlige publikumsamfiet.

Scenen er omtrent 40 kvm2 pluss en liten balkong uten tak (med utsikt mot Abelvola). Der står også et akustisk piano, som kan dekoreres med malerier. Akkurat nå bygges det kjøkken back-stage, slik at vi etterhvert kan bruke fjøset som selskapslokaler med langbord. Veggene er malt grå, for at vi skal kunne arrangere kunstutstilling.

Amfiet rommer ca 350 sitteplasser, men det er mulig å både høre og se godt fra ståplass. Under forestillingshelgene setter vi også opp en 40-manns lavvo hvor vi serverer hjemmebakte nytelser og kaffe kokt på bål.

Nå står det der, operafjøset på setervangen i Svarthammerlia og dere er alle hjertelig velkommen til å, forhåpentligvis, får en opplevelse for livet.

Velkommen til fjells.

En unik verden

Bli med oss til seters

Opera di setra – en totalopplevelse.
En unik operascene i omgivelser du vanligvis ikke forbinder med denne ytringsformen!